Nicla Skotsk TerrierHvordan fandt vi dog på det navn.... Har det relation til Skotland eller hva´, nej slet ikke. Vi har to drenge med navnene Claus og Niels, så da den første skotte skulle have navn, blev en sammentrækning af de to drengenavne brugt - og hvad var så mere naturligt end at lade det blive vores "firmanavn" da vi i 1992 fik kennelmærke.

Vores kennel er lille - vi har mellem 4 - 6 hunde boende hjemme, det er for os et passende antal. Vi kan nå at aktivere dem, og vi kan have dem i hænderne hver dag.
Vi har ca 1 kuld hvalpe om året. Vi gør os umage for at avle kvalitet i temperament, sundhed og eksteriør.
Vores tæver får max 3 kuld hvalpe i de år de bor hos os, det synes vi er passende. Det kræver mange kræfter og en god kondition hos tæven at opfostre et kuld hvalpe, så hvis tæven 3 gange har fået et normalt kuld hvalpe på 4 - 5 - ja så er vores mening, at det må være tilstrækkeligt.


Nicla Skotsk TerrierHvis vi skal forny vores kennel må vi "sætte hunde ud", det betyder, at vi engang imellem sælger lidt ældre hunde, som ikke længere skal bruges i avl. Det er hårdt at skille sig af med et "familiemedlem", men vi har heldigvis oplevet den store glæde at finde rigtig gode hjem til vores voksne hunde. Det kan tit være en stor mundfuld at få en hvalp i huset, så er det langt lettere at købe en voksen hund, der er renlig og opdraget. Da alle vore hunde er en del af vores liv, opholder de sig tæt på alt, hvad der sker i en normal familie. De er vænnet til mennesker, til den foranderlige omverden, kort sagt til alt hvad der hører sig til i en normal familie med et normalt aktivt liv, de er desuden psykisk sunde og stærke, derfor har de ikke vanskeligheder med at skifte hjem. Det kan oven i købet været en stor glæde at blive den eneste hund i en familie.