Når man beslutter sig for at gå aktivt ind i opdræt af hunde, er det vigtigt at man har gode rådgivere. Det er ikke nogen let karriere at starte, i første omgang er man tilbøjelig til at sige, det kan vel ikke være så svært - tusindvis af hunde får hvalpe uden at der ligger større overvejelser bag - men det er jo netop forskellen. Vil man opdrætte racehunde, må man hele tiden holde sig mange ting for øje - hver gang man planlægger et kuld hvalpe, er det ud fra devisen, at det nye skal tilføre racen noget der er bedre end det man havde. Man skal være sikker på at avlshundene er sunde både fysisk og psykisk, at man selv har overskud til at præge hele kuldet, så de bliver parate til at blive gode familiehunde for de fremtidige hundeejere, det er en opdrætters fornemste opgave, for de allerfleste hunde i Danmark sælges som ganske almindelige familiehunde.

Kennel Nicla arbejder hele tiden på, at hundene skal være sunde i temperament, de skal fysisk være sunde og de skal leve op til racestandardens krav eksteriørmæssigt.

q kuld201201720dage20gammelt20310305
Q-kuld 17 dage gammel

hvalpe20i20kasse
Hvalpe i kasse

Vi har været utrolig heldige at have en dygtig og erfaren opdrætter Ellen Jacobsen, kennel Scotwin i ryggen da vi startede vores opdræt.

Den legendariske skotteopdrætter Betty Penn-Bull skriver i sin bog om skotsk terrier, at en kennel skal kendes på sine tæver, hvis ikke tævematerialet er i orden er det omsonst at tro man kan rette op på det ved at vælge en god hanhund - kennel Nicla har haft den store glæde i de mange år vi har haft opdræt at kunne købe 3 tæver fra dygtige erfarne opdrættere: Ellen Jacobsen, kennel Scotwin, Lillian Brown, kennel Danskot, Inge-Marie Ravn, kennel Ravnegård.

Kennel Nicla opfostrer ca. 2 kuld hvalpe om året. Det passer til vores kræfter og det antal tæver vi har i kennelen.

hvalpeleg20indendoers2005Hvalpelag indendørs

Hos os er der ro om hvalpene de første tre uger. Mor og børn befinder sig i et roligt værelse, hvor de ikke forstyrres af de andre hunde eller husets gæster.
Når de små hvalpe er tre uger gamle lukkes der op for besøg. De potentielle nye hundeejere får lov til at komme for at se de små vidundere og lidt efter lidt gøres verden større.

hjemmesideundersogelse7uger

agria

Vores hvalpe er omfattet af Agria Hvalpeforsikring, samt Agria Skjulte Fejl forsikring som dækker til hvalpene er 2 år.